Babsaláta egy kicsit másképpen recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

300 g fehér- vagy tarkabab,
1 babérlevél,
1 gerezd fokhagyma,
1 dundi szál póréhagyma,
10-15 szem olívabogyó,
3-4 kemény tojás,
1 kis csokor petrezselyem,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál borecet vagy citromlé,
só, bors.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Az előző este megválogatott és beáztatott babot leöblítjük, enyhén sós hideg vízben, a babérlevéllel és a fokhagymával főni tesszük, puhára főzzük, leszűrjük, még melegen megöntözzük a borecettel, lefedjük, hagyjuk kihűlni. A babérlevelet és a fokhagymát eltávolítjuk. A póréhagymát (1-2 cm-t a zöld részéből is!) vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyót, a vágott petrezselymet, ízlés szerint sót, borsot, az olajat, és lazán a babhoz keverjük. Lefedjük, nem szükséges hidegre tenni, de legalább 2 órát érleljük. Tálaláskor gerezdekre vagy karikákra vágott kemény tojással, hagymakarikákkal, petrezselyemmel díszíthetjük. Lencséből is finom. Sült húsokhoz, halhoz kínálhatjuk.

Receptek kategória: