Babpörköltös egytál recept

Babpörköltös egytál recept
Hozzávalók:

30 dkg szárazbab,
2 fej hagyma,
fél csomag szója-granulátum,
2 db paradicsom,
10 dkg szarvacska tészta,
1 evőkanál liszt,
1 kávéskanál olaj,
1 evőkanál só,
késhegynyi őrölt bors,
késhegynyi pirospaprika,
vegeta.

Elkészítés:

A babot, 10 órányi áztatás után, kevés vízben sóval és vegetával majdnem puhára főzzük (kb. fél óra). A hagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk és összevágjuk. A szóját a hagymával az olajon megpirítjuk, megszórjuk a liszttel, a pirospaprikával, és 3 dl-nyi vízzel felöntjük. Beletesszük a paradicsomot, az ízesítőket, és addig pároljuk, míg a paradicsom majdnem szétfőtt (kb. 10 perc). Ekkor beletesszük a babot és amint felfőtt, rögtön a tésztát. Amikor a tészta megfőtt, megdagadt, szinte lé nem is marad az étel alatt. Tejföllel tálaljuk.

The Mountain - 3D pólók