Babos pulykaragu recept

Babos pulykaragu recept
Hozzávalók:

30-35 dkg kicsontozott pulyka apróhús,
10 dkg nagy szemű bab,
1 pulykamáj,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 paradicsompaprika,
2 dl tejföl,
1 teáskanál liszt,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
3 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

A babot előző este hideg vízbe áztatom, másnap a vizet leöntöm róla és kuktában majdnem puhára főzöm. Közben a pulykahúst, a májat és a megmosott, kicsumázott paprikát, vékony csíkokra vágom. A felforrósított olajon sárgára fonnyasztom a megtisztított és apróra vagdalt vöröshagymát, majd rádobom a pulykahúst (a máj nélkül) és fehéredésig pirítom. Ezután aláöntök 1 pohár vizet, megsózom, és fedő alatt majdnem puhára párolom. Serpenyőbe öntöm a leszűrt babot, a hagymás pulykahúst, hozzáteszem a paradicsompaprika-csíkokat és a nyers májat, majd fedő nélkül néhány percig pirítom. Ez alatt a máj elveszti vöröses színét. Ezután ráöntöm a tejfölt, és fedő alatt készre főzöm. Közben megrázogatom a serpenyőt, hogy az étel le ne égjen. Ha már minden hozzávaló megpuhult, megszórom a finomra vágott petrezselyemzölddel, és a borssal, végül az egy dl vízzel simára kevert liszttel behabarom. Jól kiforralom, és apróra tört spagettivel kínálom.

Elkészítési ideje: 80 perc

The Mountain - 3D pólók