Babos libaegytál recept

Babos libaegytál recept
Hozzávalók:

1 libaaprólék,
20 dkg nagy szemű szárazbab,
1 nagy fej vöröshagyma,
25 dkg vegyes leveszöldség,
2 dl tejföl,
1 evőkanál olaj,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál liszt,
1 teáskanál pirospaprika,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

A libaaprólékot megtisztítom, megmosom, és kis darabokra vágom. Az előző este hideg vízbe áztatott babot leöblítem (ha van 10 perc időm, akkor a megduzzadt babszemekről egy mozdulattal lehúzom a héjat, így könnyen emészthetővé válik), a zöldséget megtisztítom, és kis hasábokra vágom. Az olajat serpenyőben felforrósítom, és rajta a libaaprólékot átpirítom, majd rászórom a lisztet, és együtt pirítom tovább néhány percig. Ezután a libahúst kiveszem a serpenyőből, és mély tűzálló tálba rakom. Hozzáteszem a zöldséget és a babot, majd a tejfölbe belekevert reszelt vöröshagymával, paradicsompürével, zúzott fokhagymával, sóval, borssal lelocsolom. A serpenyőben maradt zsiradékot felöntöm 1 dl vízzel, és felforralva ráöntöm a babra. A tálat szorosan lefedem, és előmelegített, forró sütőben jó egy órán keresztül párolom. Ez után ellenőrzöm, hogy a hús megpuhult-e, és párpercnyi pirítás után tálalom. A tányéron kevés tejföllel külön is megöntözöm.

Elkészítési ideje: 120 perc

The Mountain - 3D pólók