1 konyhakész csirke,
1 kis doboz fehérbab-konzerv,
1 piros húsú paprika,
1 paradicsom,
2 kisebb csemegeuborka,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
0,5 dl száraz fehérbor,
pirospaprika,
só, bors, olaj.
A csirkét nyolc darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és forró olajon körös-körül megpirítjuk. A húst kivesszük a lábosból, a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra metélt paprikát is. Végül visszatesszük a csirkét, meghintjük pirospaprikával, mellédobjuk a feldarabolt paradicsomot. Leöntjük a borral és fedő alatt kb. 30 percig pároljuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett, főtt babot, a csíkokra vágott csemegeuborkát és összemelegítjük. Ropogós francia kenyérrel kínáljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges