Babos bárányragu recept

Babos bárányragu recept
Hozzávalók 4 személyre:

75 dkg csontos bárányhús, lapocka vagy borda (készülhet sertéshúsból is),
30 dkg fehér bab,
2 tej hagyma,
2 evőkanál paradicsompüré,
8-10 szem fehér bors,
őrölt fekete bors,
2 gerezd fokhagyma,
szegfűszeg, só,
2-3 evőkanál olaj.

Elkészítés:

A babot előző este enyhén sós vízbe beáztatjuk, reggel leszűrjük, friss meleg vizet teszünk rá, hozzáadjuk a paradicsompürét, a borsszemeket, s az egyik megtisztított hagymát egészben, amelybe szegfűszeget tűzködtünk, és lefedve, erős lángon 30-40 percig főzzük. A húst szeletekre vagy kisebb darabokra vágjuk, és forró olajban minden oldalát barnára sütjük, közben enyhén sózzuk, borsozzuk. A húst kiszedjük a serpenyőből, s a visszamaradt olajban a másik, apróra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk. Egy magas falú lábosban vagy tűzálló edényben összekeverjük a babot, a húst, a pirított hagymát és a szétnyomott fokhagymát, és lefedve, lassú tűzőn, vagy sütőben még kb. negyven percig pároljuk. Ha szükséges, kevés vizet vagy húslét önthetünk hozzá. Fűszerezhetjük csípős paprikával is.

The Mountain - 3D pólók