Bableves II. recept

Bableves II. recept
Hozzávalók:

Száraz bab 1/4 kg,
víz 2 l,
zsír 8 dkg,
liszt 5 dkg,
fokhagyma 1 gerezd,
vöröshagyma 1/2 fej,
bors és só 1-1 késhegynyi,
füstölt köröm 4 db,
vagy kolbász 1/4 kg.

Elkészítés:

A babot tisztára mossuk, s a főzés előtti este vízbe áztatjuk, így gyorsabban puhul meg. A babot feltesszük főzni 2 l vízbe, s ha jól megpuhult, berántjuk. Sötétbarna rántást készítünk, ebbe beletesszük a nagyon finomra vágott fokhagymát és vöröshagymát, kevés törtborsot és sót teszünk hozzá. Igen jó füstölt disznókörömmel, (karikára vágott) kolbásszal, sőt füstölt oldalassal is. Tálalás előtt lehet csipetkét bele főzni.

The Mountain - 3D pólók