Bableves I. recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

1/2 dl olaj,
4 dkg liszt,
1 kis fej hagyma,
1 zöldpaprika,
200 g szárazbab,
150 g kolbász,
1 cseresznyepaprika,
4 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
1 ek. édespaprika,
1 liter marhahúsleves (leveskockából),
1 csipet chili,
őrölt fekete bors, só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Az előző este beáztatott babot sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, finomra felaprítjuk. A kolbászt felkarikázzuk. A csípős paprikát megmossuk, kettévágjuk, kicsumázzuk, vékony csíkokra metéljük. A fokhagymát megtisztítjuk, és nagyon finomra aprítjuk. Nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, megpirítjuk, megszórjuk liszttel és kevergetve aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, cseresznyepaprikát, fokhagymát, kolbászt, beletesszük a megfőtt babot, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a leveskockából készült levessel, és lassú tűzőn fél óráig főzzük. Végül ízlés szerint ízesítjük chilivel, sóval, borssal, és megszórjuk petrezselyemmel. Forrón tálaljuk. Nagyon finom „gyomorjavító” leves.

Receptek kategória: