Bableves füstölt csülökkel

Bableves füstölt csülökkel
Hozzávalók 8 személyre:

1 nagy füstölt csülök,
30 dkg tarkabab,
1 nagy csomó leveszöldség,
2-3 gerezd fokhagyma,
2-3 babérlevél,
1 evőkanál pirospaprika,
só, őrölt bors,
1-1 paprika és paradicsom,
1 tojás,
kb. 8 dkg liszt.

Elkészítés:

A csülköt és a babot egy éjszakára beáztatjuk. A csülök áztatólevét leöntjük és hideg vízben, babérlevéllel ízesítve puhára főzzük. Az ízletes léből kiemeljük, kicsontozzuk, és a húst földarabolva félretesszük. A csülök főzőlevét a bográcsba öntjük. Beletesszük a leszűrt babot, a megtisztított zöldséget, fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot és paprikát. Lassú tűzön addig főzzük, míg a bab megpuhul. Ekkor beletesszük a csülökhúst, őrölt borssal és pirospaprikával, ha szükséges, sóval ízesítjük, átforraljuk. A tojást egy csipetnyi sóval és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk, és belőle apró csipetkéket szaggatunk a levesbe. Néhány perces főzés után tálalhatjuk. Aki szereti, tejföllel is gazdagíthatja.

The Mountain - 3D pólók