Sárgabarackos kása – 12 hónapos kortól
Hozzávalók:
25 dkg sárgabarack,
negyed tk. fahéj,
5 dl tej,
1 tk vaj,
7,5 dkg hajdinakása vagy korpadara,
2 dkg mazsola,
1 ek. méz,
1 tk. citromlé.
Elkészítés:
A barackot forró vízbe mártom, majd leöblítem hideg vízzel. Meghámozom, félbevágom, kimagozom őket, majd - egy barack kivételével - összeturmixolom. A pürét fahéjjal ízesítem. A tejet a vajjal felolvasztom, és felforralom. Hozzáadom a hajdinakását/korpadarát, valamint a mazsolát, és folyamatos keverés mellett gyenge tűzön 15 percig duzzasztom. Belekeverem a mézet és a citromlevet. A barackpürét és a kását összekeverem, a félretett barackot gerezdekre vágom, és a kása tetejére halmozom. Őszibarackkal és mangóval is nagyon finom.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges