Almaszósz – 9 hónapos kortól

Almaszósz – 9 hónapos kortól

Hozzávalók:
1 alma,
fél pohár natúr joghurt,
1 kávéskanál liszt,
2 kávéskanál cukor,
1 csipet őrölt fahéj.

Elkészítés:

      Az almát meghámozom, kicsumázom, kis kockákra vágom, és annyi vízzel teszem fel főni, amennyi éppen ellepi (vigyázat, könnyen odaég, ha elfeledkezel róla!), hozzáadom a cukrot, a fahéjat. Forrástól számítva kb. 10 percig közepes lángon főzöm. Egy kis csészében a liszthez hozzákeverek egy kávéskanálnyit a joghurtból, hogy csomómentes legyen, illetve a főzővízből egy keveset, majd hozzáöntöm a megfőtt almához, s miután jól elkevertem, mehet a maradék joghurt is. Eleinte villával összetörtem az almát, nagyobb babának nem szükséges. Nagyon finom, ha egy kis párolt, turmixolt csirkemellet keversz hozzá.

vissza a főoldalra