Recept elkészítése:
Bécsi sajtsaláta recept
Hozzávalók:
15 dkg sajt,
1 csomag retek,
10 dkg krémtúró,
1 dl tejföl,
1 mokkáskanál mustár,
egy-egy csomag snidling és zöldpetrezselyem,
esetleg kapor,
egy közepes ecetes uborka,
2 kanál olaj,
kevés citromlé,
só,
bors.
Elkészítés:
A krémtúrót elkeverjük a tejföllel, hozzákeverjük a fûszereket, és - cseppenként, mint a majonézhez - az olajat. Nagyon apróra megvágjuk a levélfûszereket és az uborkát, és az öntethez keverjük. A sajtot és a retket legyaluljuk és összekeverjük, leöntjük a mártással. Díszíthetjük retekkarikával, petrezselyemzölddel.
Elõételnek, reggeliételnek is ajánlható, tartalmas saláta.
Elkészítés ideje: 20perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges