Szakállas pogácsa recept

Szakállas pogácsa recept
Hozzávalók 10 személyre:

18 dkg reszelt sajt
36 dkg vaj
6 ek. tej
3 tojássárgája
60 dkg liszt
só.

A tetejére:
3 tojásfehérje.

A töltelékhez:
20 dkg vaj
20 dkg krémsajt
3-4 ek. tejföl
só, szerecsendió
20-25 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

A vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval dolgozd alaposan össze. Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra, és szúrj ki belőle kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat. A tetejüket kend meg tojásfehérjével, majd sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatva, előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt süsd őket szép pirosra. A töltelékhez a puha vajat keverd simára a krémsajttal és annyi tejföllel, hogy jól kenhető, sűrű krémet kapj. Ízesítsd sóval, reszelt szerecsendióval. A krémmel tapassz össze 2-2 kis tésztakorongot, s forgasd meg őket reszelt sajtban.