Bundás alma gazdagon recept
Hozzávalók:
2 savanykás alma,
1 tojás,
8 dkg liszt,
1,5 dl tej,
4 dkg mazsola,
1 evőkanál rum,
3 dkg szálasra vágott mandula,
olaj.
Mártáshoz:
2 tojássárgája,
1 evőkanál liszt,
5 dl tej,
5 dkg cukor,
1 zacskó vaníliás cukor.
Elkészítés:
A meghámozott alma magházát kifúrjuk, majd vastagabb karikára vágjuk. A megmosott mazsolát rumba áztatjuk. A tésztához a tojást összekeverjük a tejjel, majd a lisztet és 20 percig állni hagyjuk. Belemártjuk az almaszeleteket és kevés olajon, mindkét oldalon aranysárgára sütjük. A vaníliamártáshoz a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd felöntjük a tejjel. Csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd habverővel állandóan kevergetve, gőz fölött besűrítjük. A bundás alma közepére halmozzuk a rumos mazsolát és leöntjük a vaníliásmártással. Ízlés szerint porcukorral meghintve kínáljuk. Cukros deszkán rudat formálunk belőle, hasonlóan a szalámihoz, jól megcukrozva félretesszük, legalább másnapig.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges