Almás rizs recept

Recept elkészítése:

Almás rizs recept

Hozzávalók:
20 dkg rizs,
2,5 dl víz,
5 dl tej,
5 dkg mazsola,
50 dkg alma,
10-15 dkg cukor,
1 citrom leve.

Elkészítés:

A megmosott rizst először tiszta vízbe áztatom fél órára. Közben az almát meghámozom, kicsumázom és, lereszelem, majd a citromlével meglocsolva, fedő alatt, saját levében megpárolom. A rizst leszűröm, a vizet és a tejet ráöntöm, majd addig főzöm, amíg az összes folyadékot magába nem szívja. A mazsolát és a cukrot belekeverem. Fedő alatt hagyom még 10 percig, a lángot azonban eloltom alatta. A reszelt almát összekeverem a megfőtt tejberizzsel, és ha kihűlt, alaposan lehűtöm a hűtőszekrényben.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: