Almás palacsintalepény recept

Recept elkészítése:

Almás palacsintalepény recept

Hozzávalók:
20-25 dkg liszt,
2 dl tej,
2 tojás,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 evőkanál porcukor,
3 db savanykás alma,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 citrom leve,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 mokkáskanál só; a tálaláshoz baracklekvár,
a tepsi kikenéséhez vaj és liszt.

Elkészítés:

Mély tálban habosra felverjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a tejet, a porcukrot és a fűszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük, hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg vajat. A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintamasszát kapunk. Félretesszük. Az almákat megmossuk, letörölgetjük, kicsumázzuk, és héjastól lereszeljük. Az almareszeléket a citromlével együtt azonnal belekeverjük a masszába. Kisebb tepsit vastagon kikenünk a vajjal, a liszttel meghintjük, majd az almás masszát belesimítjuk. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon, lassan, szilárdulásig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is kellőképpen átsült-e. Még tűzforrón deszkára borítjuk, és kockákra vágjuk. Melegen is, hidegen is nagyon jó. Baracklekvárt feltétlenül kínáljunk hozzá! Aki édesen szereti, a tetejét még melegen hintse meg porcukorral.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: