Recept elkészítése:
Almás palacsinta recept
Hozzávalók:
20 db palacsintához való egyszerű palacsinta alapmassza,
50 dkg reszelt alma (tisztított állapotban mérve),
2 dl tejszín,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
A nyers palacsintamasszába belekeverem a levétől kinyomkodott, reszelt almát és a palacsintákat egyenként megsütöm. A tejszínbe belekeverem a cukrot és az őrölt fahéjat, majd a kisült palacsintákat egyenként megkenem a fahéjas-cukros tejszínnel. Egy kerek tűzálló tálban egymásra rakom. Tetejére ráöntöm a maradék ízesített tejszínt, és annyi időre teszem csak be a sütőbe, hogy jól átforrósodjon, de még ne piruljon meg. Tortaként szeletelve kínálom.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges