Almás-lepény 5. recept

Recept elkészítése:

Almás-lepény 5. recept

Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg vaj (margarin),
20 dkg finomliszt,
1 tojás,
csipetnyi só,
1 dl tejföl,
késhegynyi szódabikarbóna.

A töltelékhez:
80 dkg alma,
1 ek. fahéjas porcukor,
1 vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
a tetejére kristálycukor (én pici kakaóval, darált dióval keverem, így barnább).

Elkészítés:

A vajat 300 W-on felolvasztjuk, összekeverjük a többi tésztához valóval, állni hagyjuk. A hámozott almából 4-et megreszelünk, összekeverjük a cukrokkal, citromhéjjal. A többi almát karikázzuk, citromlével meglocsoljuk. A tésztát speciális mikrohullámú tortaedénybe simítjuk (én vajazott jénaiba), letakarjuk, és 600 W-on 10 percig sütjük. Kivesszük az edényt, az almapépet a tésztára simítjuk, almakarikákkal díszítjük, kristálycukorral megszórjuk. 600 W-on még 15 percig (én 10) sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: