Almás lepény 3. (10 szelet) recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg búzaliszt,
8 dkg Ráma margarin,
1 tojás,
1 evőkanál tej,
2 db Polisett,
1/4 citrom leve és héja,
késhegynyi sütőpor.
A töltelékhez:
50 dkg reszelt alma,
2 dkg búzacsíra,
4-5 db Polisett,
késhegynyi őrölt fahéj.
Elkészítés:
A sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd beledolgozzuk az egész tojást, a citrom levét és reszelt héját, a tejben feloldott Polisettet. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és a felével kibélelünk egy kis tepsit. Megszórjuk 2 csapott evőkanál búzacsirával és ráterítjük a Polisettel, fahéjjal ízesített, dúrvára reszelt kinyomkodott almát. (Aki bírja, héjastól használja föl.) Tetejére is szórjunk 2 csapott evőkanál búzacsirát. A maradék tésztával befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben sütjük. Ízlés szerint bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges