Almás kevert sütemény recept

Recept elkészítése:

Almás kevert sütemény recept

Hozzávalók:
50 dkg reszelt alma tisztán mérve,
30 dkg kristálycukor,
10 dkg mazsola,
15 dkg durvára vágott dióbél,
25 dkg liszt,
2 egész tojás,
1 evőkanál sütőpor,
fél citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
1 zacskó vaníliás cukor,
2 dkg vaj,
kevés liszt.

Elkészítés:

A sütemény készítése előtti napon a reszelt almát a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a megmosott és szárától megtisztított mazsolát. Betakarva állni hagyom. Másnap ehhez a keverékhez hozzáadom a tojásokat, a sütőport, a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és addig keverem, amíg könnyű, habos massza nem válik belőle. Ezután beleteszem a diót is, majd az egészet egy kikent, kevés liszttel meghintett, közepes nagyságú, mélyebb tepsibe öntöm. Előmelegített, forró sütőbe téve, közepes lángon addig sütöm, amíg a beleszúrt tű száraz marad. A tepsiben hagyom kihűlni, és kockára vágva kínálom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: