Almás csók recept

Recept elkészítése:

Almás csók recept

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
40 dkg liszt,
25 dkg vaj vagy főző-margarin,
20 dkg cukor,
4 tojás,
1,5 kg alma,
1/2 zacskó sütőpor,
1 zacskó vaníliás cukor ,
1 /2 citrom leve,
1 /2 teáskanál őrölt fahéj csipetnyi só,
a tepsi kikenéséhez zsiradék,
a szóráshoz porcukor.

Elkészítés:

A vajat vagy a főzőmargarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd a vajas (vagy margarinos) krémbe keverjük, és simára eldolgozzuk. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük. Meghámozzuk, majd lehetőleg egyforma, apró darabokra vágjuk. és citromlével meglocsoljuk, hogy meg ne barnuljanak. Végül a gyümölcsdarabokat a tésztába keverjük, és őrölt fahéjjal ízesítjük.

Elkészítési idő kb. 1 óra

vissza a főoldalra

Receptek kategória: