Almás béles II. recept

Recept elkészítése:

Almás béles II. recept

Elkészítés:

Összegyúrunk 30 dkg lisztet, 10 dkg vajat, 5 dkg zsírt, 2 ek. cukrot, 1 egész tojást, 1 ek. tejfölt, csipetnyi sót majd két lapba kinyújtjuk. A nagyobbik lapot tepsibe tesszük, egy marék dióval vagy mazsolával meghintjük, rákenjük az almatölteléket, majd ráhelyezzük a másik lapot, és a tetejét tejjel vagy tojással megkenjük és megsütjük. sütés után deszkára borítjuk, kockákra vágjuk, cukorral meghintjük. Melegen tálaljuk. Töltelék: 1 kg almát a magháztól megtisztítunk, legyaluljuk, addig pároljuk, míg a levét elfövi. 10 dkg cukorral, fahéjjal ízesítjük, hidegen kenjük a tésztára.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: