Almás batyu (nagy gáztepsire való mennyiség) recept

Recept elkészítése:

Almás batyu (nagy gáztepsire való mennyiség) recept

Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveles-vajas tészta,
1 kg borízű (savanykás) alma,
1 csapott teáskanál őrölt fahéj,
1 db egész tojás,
ízlés szerint kristálycukor,
késhegynyi tört szegfűszeg,
a tetejére kevés fahéjas porcukor.

Elkészítés:

Először a tölteléket készítjük el: az almát megmossuk, almacsumázóval kitoljuk a magházát, és héjastól egy centis karikákra szeleteljük. A felengedett tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, és 8 x 8 centis négyzeteket vágunk belőle. Egy-egy tésztadarabra ráteszünk egy almakarikát, ezt meghintjük kevés fahéjjal és szegfűszeggel összekevert cukorral, majd még egy almakarikát rátéve, a cukrozást megismételjük. Ezután a tésztalap négy sarkát összefogjuk, mint amikor túrós táskát készítünk. A kis batyukat óvatosan, lapát segítségével sütőlemezre helyezzük, a tetejüket felvert tojással bekenjük, és az előmelegített, forró sütőbe toljuk. A lángot azonnal mérsékeljük, és 18-20 perc alatt szép aranysárgára megsütjük. Még melegen levesszük a sütőlemezről (ugyancsak lapát segítségével), és kevés porcukorral meghintjük. Csak hidegen tálaljuk.

Elkészítési ideje: kb. 70 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: