Almahab 1. recept
Hozzávalók:
1,5 kg savanykás (Jonatán) alma,
20-25 dkg cukor,
1 citrom leve és reszelt héja,
2 tojásfehérje,
5 dkg vaj.
Elkészítés:
Az almát meghámozom, kicsumázom, és szeletekre vágom. Saját levében, a vajon, citromlével, citromhéjjal fűszerezve, fedő alatt puhára párolom, majd fedő nélkül elpárologtatom a felesleges levét. Ha kihűlt, hűtőben jól lehűtőm. A cukor felével turmixgépben pépesítem. A tojásfehérjékből kemény habot verek, majd a cukrot hozzátéve, tovább verem, amíg fényes nem lesz. Ekkor apránként hozzáadom a pépesre zúzott almát és tovább verem. Habos, nagyon könnyű masszának kell lennie. Talpas poharakban, azonnal tálalom. Csokoládédarával vagy diószemekkel lehet díszíteni.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges