Alma tepsiben recept

Recept elkészítése:

Alma tepsiben recept

Hozzávalók 4 személyre:
2 db közepes nagyságú savanykás alma,
1 db tojás,
20 dkg liszt,
2.5 dl tej,
3 ek. porcukor,
5 dkg margarin,
1 tk. sütőpor,
1 mk. őrölt fahéj,
1 mk. só.

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el. A tojást habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg margarin kétharmad részét, a porcukrot, a sót, a sütőport, valamint a fahéjat, majd a tejjel és a liszttel simára keverjük. Egy kisebb tepsit vagy szögletes tűzálló tálat kikenünk a megmaradt margarinnal, és kevés zsemlemorzsával meghintve a hűtőszekrényben jól lehűtjük. A tésztát a tepsibe öntjük. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és karikákra vágjuk. A karikákat szépen elrendezzük a tésztán. Ebbe azok bele is süllyednek. Előmelegített, forró sütőbe toljuk a tepsit, és közepes lángon addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem tapad a masszából. A megsült tésztát kiborítjuk, és kockákra vágva tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: