Szilveszteri puncs recept

Szilveszteri puncs recept

Hozzávalók:
25 dkg vegyes déligyümölcs (kimagvalt, feldarabolt datolya,
füge,
cukrozott narancshéj,
mazsola,
0,5 dl testes fehérbor,
25 dkg kockacukor,
1.5 dl erős rum,
2.5 dl erős tea,
fél citrom leve,
fél narancs leve.

Elkészítés:

      Egy mély tűzálló tál aljára terítem a megtisztított, szükség szerint feldarabolt déligyümölcsöt. Felforralom a bort, és a tálban levő gyümölcsre öntöm; melegen tartom. A tál tetejére rostélyt fektetek, erre halmozom a kockacukrot. Meglocsolom egy deci rummal, és meggyújtom; az égő szesztől a cukor megolvad, és a rostélyon át a tálba csorog. A rostélyt a tálról leveszem, és a puncshoz frissen főtt, erős, forró teát, citrom- és narancslevet öntök. Végül a maradék fél deci rummal gazdagítom, és forrón tálalom. Lehetőleg vastag falú pohárba merem a szilveszteri puncsot, nehogy az üveg a hőtől megrepedjen; óvatosságból minden pohárba fémkanalat rakok, ami szintén óvja az üveget a szétpattanástól.

Kiemelt partnerünk