Világos fond recept

Recept elkészítése:

 Világos fond recept

Hozzávalók:
500 g borjúcomb vagy láb,
500 g csirkeaprólék,
300 g metélőzeller,
200 g póréhagyma,
200 g csiperkegomba,
2 sárgarépa,
2 hagyma,
1 csomó petrezselyem,
3 l víz.

Elkészítés:

      Mossuk le a borjút és a csirkeaprólékot. Tisztítsuk meg a zöldséget, és daraboljuk fel. Tegyük egy nagy lábasba. Öntsünk rá annyi vizet, hogy a hozzávalókat ellepje. Forraljuk fel, de tartsuk kis lángon. A tetején képződő szürke habot folyamatosan szedjük le. Főzzük 3-4 órát, a fedőt kicsit toljuk félre. Ha elkészült, szűrjük át egy konyharuhán majd hagyjuk lehűlni. Szedjük le a zsírját. Használhatjuk így is a levest, de főzhetjük sűrűbbre is, hogy megkocsonyásodjon. Hagyjuk lehűlni. A kocsonyásra főzött fond hűtőszekrényben néhány napig, mélyhűtőben 3 hónapig tartható el.

Elkészítés ideje: 5óra

Receptek kategória: