Recept elkészítése:
Hollandaise recept
Hozzávalók:
250 g vaj,
3 tojássárgája,
1 ek víz,
só, fehérbors,
1 ek citromlé.
Elkészítés:
Olvasszuk meg kis lángon a vajat, szedjük le a habját, majd hagyjuk kicsit lehűlni. Öntsük át óvatosan egy másik edénybe úgy, hogy a savót ne öntsük vele. Keverjük össze egy edényben a tojássárgát és a vizet. Tegyük a tálat vízfürdőbe, majd egy habverővel keverjük a masszát kis lángon krémmé. Alaposan verjük fel, amíg ki nem világosodik, és be nem sűrűsödik. Öntsük bele vékony sugárban a vajat, keverjük lassanként a krémbe. Ízesítsük citromlével, sóval, és borssal.
Elkészítés ideje: 45 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges