Recept elkészítése:
Béchamelszósz recept
Hozzávalók:
2 hagyma,
30 g vaj,
35 g búzaliszt,
250 ml borjúleves,
fél l tej,
só, fehérbors,
reszelt szerecsendió.
Elkészítés:
Pároljuk üvegesre a megtisztított, kockára vágott hagymát. Hintsük rá a lisztet, és pirítsuk állandó keverés mellett világossárgára. Keverjük bele habverővel előbb lassanként a levest, majd a tejet. Alaposan keverjük össze, nehogy csomós legyen. Főzzük kis lángon kb. 10 percig, amíg a mártás eléggé be nem sűrűsödik. Aki nem kedveli a hagymát a mártásban, passzírozza át egy finom szitán. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. A szósz kellemesen ízesíti pl a burgonyát, karfiolt, brokkolit.
Elkészítés ideje: 25 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges